Хто з високопосадовців України та Харкова живе за рахунок дружин

3272
Нещодавно високопосадовці державного та місцевого рівнів оприлюднили декларації про доходи за 2014 рік.

Як виявилося, не всі вони забезпечують свої родини. Якщо вірити деклараціям, високопосадовці не соромляться жити за рахунок дружин та інших членів родини.

Так, більше свого чоловіка заробляє дружина міністра внутрішніх справ, екс-губернатора Харківщини Інна Авакова. Вона у 2014 році отримала 1,5 мільйона євро від продажу частки фабрики з виробництва сиру в Італії. Ще 1,3 мільйона гривень Інна Авакова має в цінних паперах. Про це пише ЕкспрессOnline

Дружина головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, Ірина Барах заробила минулого року близько 35 мільйонів гривень. При цьому її чоловік приніс у сімейний бюджет набагато менше - майже 265 тисяч гривень заробітної плати.

Дружина міністра аграрної політики Олексія Павленка Олена також заробляє більше за чоловіка. Міністр минулого року заробив трохи більше 25 тис. грн., а його дружина - майже на 877 тисяч гривень, а на її банківських рахунках лежить 35,5 мільйонів гривень.

Новопризначений голова Антикорупційного бюро Артем Ситник згідно із декларацією заробив всього 7 тис. грн. Пояснює це тим, що під час революційних подій йому було не до роботи. А от його дружина заробила 113 тис. грн.

Невістка президента України, Юлія Аліханова заробляє вдесятеро більше за свого чоловіка. У декларації нардепа Олексія Порошенка вказані 123 тисячі гривень доходу в той час, коли його дружина заробила за 2014 рік майже 1,3 мільйона гривень.

В Харківській області також є високопосадовці, які заробляють менше своїх дружин. Зокрема, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер у 2014 році заробив 270 тис. грн., а доходи дружини та її матері, вказані у декларації, складають 653, 8 тис. грн. Основний дохід членів родини приносить підприємницька та незалежна професійна діяльність. Марк Беккер найбільше заробив на дивідендах та процентах. Крім того, члени родини володіють земельною ділянкою площею 876,5 кв.м, житловим будинком -  86,3 кв.м, гаражем – 48 кв.м. Сам заступник губернатора має квартиру площею 68,7 кв.м, а також три автомобілі.

Серед замів Харківського міського голови відзначився Михайло Фатєєв. Так, заступник з питань економіки та комунального господарства минулого року заробив 215,5 тис. грн., в той час як члени його родини – 267,8 тис.грн.

Фото: eg.ru