Хто з партій найбагатший

2461
Партія прем'єр-міністра України виявилася багатшою партії Президента країни.

Найбагатшими партіями у Верховній Раді України виявилися "Опозиційний блок" і "Народний фронт", незважаючи на те, що вони взагалі не мають власного майна. Про це свідчать дані, оприлюднені партіями у відповідь на інформаційний запит руху "Чесно".

Як з'ясували експерти, доходи лідерів останніх парламентських виборів - "Народного фронту" Арсенія Яценюка і Блоку Петра Порошенка - виявилися: 102 і 100 млн грн відповідно.

При цьому найбагатшою партією парламенту виявилася політсила екс-регіоналів "Опозиційний блок", на рахунку якої надійшло 110 млн грн пожертв від невідомих донорів.

"Батьківщина" Юлії Тимошенко, якій на минулих виборах приписали найдорожчу кампанію, заробила 84 млн грн. Доходи "Самопомочі" - всього третина від суми багатих конкурентів. За даними звітності, майже всі партії витрачають кошти "на виконання статутних завдань". Партія Андрія Садового повідомила, що більшість грошей - 27 млн ​​з 29 млн грн - було вкладено в медіакампанії. Тільки "Батьківщина" оприлюднила загальну вартість майна партії – 1,175 млн грн. "Опозиційний блок" і "Народний фронт" прямо вказали, що майно у власності цих партій відсутнє.

"Радикальна партія" Олега Ляшка відповіді на запит не надала, а також не повідомила, в яких ЗМІ була оприлюднена інформація про фінансування, і чи було це взагалі зроблено", - розповіли в "Чесно".

Також читайте: