Кабмін анонсував зміну основного складу

2812
Восени кілька міністрів можуть позбутися своїх посад.


Як повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, у вересні буде проведено детальний аналіз досягнень і прорахунків кожного міністра, і за результатами дослідження буде запропонований новий склад уряду.

Правительство ждут перемены, правительство ждет перемен

Зокрема, може залишити свій пост і сам Яценюк: ходять чутки, що прем'єру вже надійшла пропозиція про нове місце роботи.

За інформацією ЗМІ, вже найближчим часом глава уряду може очолити Нацбанк України. Як відзначають аналітики, при такому розкладі посаду прем'єра обійме нинішній міністр фінансів країни Наталія Яресько.

Кадрова струс може торкнутися багатьох міністрів. Так, під загрозою звільнення - міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус. Він опинився в «чорному списку» через голослівні заяви про необхідність скасування трудових книжок і про зростання тіньової економіки.

Відсутність виразної реформи вугільного сектору і фактичний зрив опалювального сезону 2015-2016 рр., зрив закупівель палива і численні скандали з керівниками та акціонерами «Укрнафти» і «Укртранснафти» зіграли злий жарт з міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним. Ймовірно, йому також доведеться залишити свій пост.

Може позбутися посади і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. У країні так і не з'явилися обіцяні лоукост-перевізники і нові авіакомпанії, а реформи по річковому судноплавству і кадрові конкурси у всіх підзвітних міністерству компаніях провалені. Крім того, Андрій Пивоварський відзначився в численних скандалах, пов'язаних з держзакупівлями.

Хитається крісло і під міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим. Головним прорахунком чиновника називають відмову від проведення Україною «Євробаскету».

Вкотре прогнозують звільнення міністра МВС Арсена Авакова. Обіцяна ним реформа міліції гальмується, в країні підвищена криміногенна обстановка і збільшений неконтрольований обіг зброї.

Крім того, в країні вкотре може змінитися міністр оборони. Степан Полторак неодноразово відзначився в скандалах, пов'язаних з поставками неякісного обмундирування, а також з попаданням десятків раніше судимих громадян у добровольчі батальйони.

Загрожує відставка і міністру освіти Сергію Квіту. Керівництво Українського центру оцінювання якості освіти звинуватило міністра у несанкціонованому втручанні в «Систему оцінки якості освіти» та Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, для зміни інформації на користь третіх осіб. Серед недоліків міністра - провалена реформа системи освіти, яка звелася лише до скорочення/збільшення терміну навчання.

У числі аутсайдерів, які можуть розпрощатися зі своїми кріслами - міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр інформполітики Юрій Стець, міністр юстиції Павло Петренко, віце-прем'єр міністр України Валерій Вощевський, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко , міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко, міністр соціальної політики Павло Розенко і міністр фінансів Наталія Яресько. Як відзначають експерти, всі вони не справляються зі своїми посадовими обов'язками.

Також читайте: