Мінфін піде по стопах Гоголя

2820
Уряд пошукає мертвих душ.

Для зменшення витрат з держбюджету Міністерство фінансів пропонує провести аудит одержувачів соцвиплат. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

За її словами, ревізія дозволить заощадити на витратах держбюджету 5 млрд. грн. Крім того, час ця перевірка буде сприяти підвищенню ефективності та справедливості всієї системи соціального захисту та соціального забезпечення.

«Міністерство фінансів буде проводити перевірку права на отримання соціальної допомоги для виявлення« мертвих душ »і невідповідності критеріям отримання виплат. Усунення виявлених зловживань дозволить нормалізувати систему соціального захисту населення і одночасно зменшити витрати з держбюджету на 5 млрд. грн. », - зявила глава Мінфіну.

Раніше народний депутат Андрій Журжій заявляв, що Пенсійний фонд фактично проводить виплати «мертвим душам», оскільки 25-30% громадян, які числяться в реєстрах, давно померли.

«Є багато нарікань з приводу того, що близько 25-30% - це неіснуючі люди, які давно померли, але фактично продовжують отримувати пенсію. Враховуючи, що 270-280 млрд грн. - це виплати з пенсійного фонду, то це можуть бути досить значні суми», - зазначив нардеп.
За даними чиновників, найбільше найбільше «мертвих душ», на яких за підробленими документами нараховуються виплати, зафіксовані на Донбасі.

Як повідомила Наталія Яресько, наступного року Міністерство фінансів планує перевірити, в потрібні чи руки потрапляють пенсії та соціальна допомога, яку надає уряд.

Також читайте: