Слово не горобець, або Найкращі українські цицерони (ФОТО, ВІДЕО)

2998
Події на українській і світовій арені іноді грають злий жарт з політиками, часом змушуючи громадськість реготати до сліз.


Кожен знає приказку «мовчи, за розумного зійдеш». Іноді стає прикро, що про цю фразу забувають деякі політичні діячі. Але воно й не дивно: політик - персона публічна, за родом служби говорити їм доводиться багато, а тому їх невігластво часом стає надбанням громадськості.

Дан приказ ему в Одессу

Так, не далі як вчора, 10 червня, новопризначений губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі відзвітував у соціальних мережах про свою діяльність - зокрема, про нагородження багатодітних матерів. Однак, розміщуючи пост, політик трохи опечатался, чим дуже повеселив інтернет-спільноту.

«Михайло Саакашвілі нагородив орденами матерією - героїн», - йшлося в повідомленні.

Зрозуміло, користувачі помилку помітили і закликали Саакашвілі відредагувати своє повідомлення. Через деякий час запис в соцмережах було виправлено, але багато хто зберіг скріншот сторінки.

Іноді радує своїми висловлюваннями і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Зокрема, наприкінці минулого року, виступаючи з трибуни Верховної Ради, він заявив, що «головне завдання в 2015 році - вижити». І для цього, на думку прем'єра, «Україна повинна захопити лідерство на світових продовольчих ринках». При цьому Яценюк зазначив, що «у когось є нафта, у когось - газ, а у нас є те, без чого неможливо прожити - їжа».

Юля троллит Сеню, или Кто в коалиции хозяин

Звичайно, неможливо забути і виступ міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Розповідаючи депутатам про майбутні реформи МВС, Аваков вимовляє український текст на жахливому суржику. «Був Азірів, став Авіков», - пишуть інтернет-користувачі.

Зрозуміло, безсумнівною зіркою на сьогоднішньому «розмовному» політичному Олімпі є мер Києва Віталій Кличко. Пост столичного градоначальника він займає не так давно, але за цей час встиг наговорити стільки нісенітниць, що дав фору екс-меру Леоніду Черновецькому. А в інтернеті Віталія Кличка навіть влучно прозвали «генератором випадкових фраз».

Днями мер Києва знову продемонстрував чудеса красномовства і видав фразу, яка відразу вбила всіх наповал. Так, під час відвідування підприємства з очищення води Кличко заявив: «Я, наприклад, не бачу абсолютно ніяких запахів». Напевно, перефразовуючи іншу обмовку столичного мера, бачити запахи можуть не тільки лише всі.

Раніше інтернет-користувачів повеселила заява градоначальника, що «у нього є два заступники, чотири з яких вже місяць лежать в Кабінеті міністрів». А в переддень опалювального сезону мер попросив киян «з розумінням поставитися до проблеми і підготуватися до землі». Як цікавий співрозмовник Віталій Кличко звернув на себе увагу в бесіді з журналістом Володимиром Познером. Інтернет-спільнота довго дивувалася, що ж хотів донести до глядачів мер Києва, коли говорив, що «якщо людина одягнула форму "СС"... є чітке ... він пофарбував себе в ті кольори, в які він пофарбував себе».

Напевно деякі скажуть, мовляв, «Ну Кличко дає!». Ну а що ви хотіли? Людину стільки років по голові били. Раніше він головою тільки їв, тепер же йому доводиться нею ще й говорити.

Фото, відео: соцмережі

Також читайте: