Саакашвілі обмовився, хто йому платитиме зарплату (ФОТО)

2074
Губернатор Одеської області мимоволі видав інформацію, на кого він насправді працює.


Новоспечений губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі провів зустріч з послом США Джеффрі Пайєттом. За підсумками заходу на сторінці Саакашвілі в Фейсбуці була опублікована інформація, що тепер зарплату команді губернатора будуть платити американці.

Дан приказ ему в Одессу

Згідно із заявою губернатора, американська допомога не обмежиться тільки зарплатами чиновникам: в Одеській області з'являться й іноземні поліцейські.

«Домовилися, що американські поліцейські з Каліфорнії будуть тренувати нову одеську поліцію, - йдеться в повідомленні на Фейсбуці. - Також у рамках одеського антикорупційного натиску американський уряд погодився дати кошти на заробітні плати новій команді Саакашвілі».

Проте через кілька годин пост у Фейсбуці був відредагований. Якщо зайти в історію редагування, то можна побачити, що з повідомлення зникла фраза про зарплату, яку повинні перераховувати губернатору і його команді представники США.

Ймовірно, Саакашвілі вибрав як читання на ніч Закон України «Про державну службу», в ст. 33 якого говориться, що «джерелом формування фонду оплати праці державних службовців є Державний бюджет України та інші джерела, визначені для цієї мети положеннями про органи державної виконавчої влади, затвердженими указами Президента України та постановами Кабінету Міністрів України».

Що стосується умов оплати праці держслужбовців, розмірів їх посадових окладів, надбавок, доплат і матеріальної допомоги - це визначає Кабмін України.

Також читайте: