Уряд не поспішає затягувати пояс

2081
Стало відомо, скільки отримують глава уряду і члени Кабміну.


Поки українці за раніше озвученим пропозицією прем'єр-міністра Арсенія Яценюка «тугіше затягують паски», глава уряду і керівники ключових відомств вирішили, що їм не вистачає грошей.

Ще в наприкінці 2015 року Кабмін своїм розпорядженням збільшив посадовий оклад прем'єр-міністра і керівних працівників виконавчої влади на 25%.

Якщо в минулому році глава уряду і члени Кабміну отримували тільки посадовий оклад - без премій, надбавок та інших додаткових виплат - то в нинішньому році ситуація кардинально змінилася.

Замість торішньої зарплати, на яку припадало з урахуванням вирахування податків 6640 гривень, глава уряду отримав куди більше.

За січень прем'єр-міністр отримав зарплату, що втричі перевищує його посадовий оклад. За перший місяць нового року глава уряду отримав 25 715 гривень (після вирахування податків і зборів сума склала 20 700 гривень), хоча офіційна зарплата прем'єра становить 8,3 тисячі гривень.

Про це повідомило видання «Українські новини».

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко отримав за січень 17,8 тисяч гривень з нарахованих 22,1 тис. грн. Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко - 15,8 тис. грн. з нарахованих 19,6 тис. грн., міністр юстиції Павло Петренко - 17,8 тис. грн., міністр освіти і науки Сергій Квіт - 17,4 тис. грн.

Січнева зарплата глави Мінфіну Наталії Яресько після вирахування податків і зборів склала 11 240 грн., міністра Кабміну Анни Онищенко - 10 231 грн., міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленко - 8,3 тисячі гривень.

Січневі зарплати міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі і міністра закордонних справ Павла Клімкіна склали 7,6 тисячі гривень.

При цьому міністр інфраструктури Андрій Пивоварський впевнений, що співробітники його відомства повинні щомісяця отримувати мінімум 25 тисяч гривень.

«Плюс ще соціальний пакет: повинна бути медична страховка», - заявив глава відомства.

Тим часом сьогодні мінімальна зарплата рядових українців складає всього 1 378 гривень. Її підвищили на цілих 160 гривень - з 1218 грн. Однак якщо перерахувати гривні на долари, то виходить, що за два роки мінімальна зарплата скоротилася втричі - з 148,54 доларів до 57-ми, досягнувши найнижчого показника за останні 10 років.

Також читайте: