Влада втрачає залишки популярності

2162
Рівень недовіри населення до влади зростає.


Понад 70% українців виступають за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і понад 40% незадоволені діяльністю Президента України Петра Порошенка. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою рейтинг.

Так, згідно з соцопитуванням, звільнення глави уряду підтримують 71% респондентів, а президента - 48%. За розпуск парламенту виступають 50%.

Цікаво, що ще в жовтні 2015 роки за відставку прем'єр-міністра і президента виступали 60% і 43% респондентів відповідно, а за розпуск парламенту - 47% громадян.

У кріслі прем'єр-міністра 11% українців хотіли б бачити Михайла Саакашвілі, 7% - Юлію Тимошенко і 6% - Юрія Бойка.

Також соціологи визначили, що якби парламентські вибори відбулися зараз, але до Верховної Ради потрапили б сім партій: «БПП Солідарність» (16,3%), «Опозиційний блок» (13,8%), «Самопоміч» (13,5 %), «Батьківщина» (12,9%), «Свобода» (8,3%), Радикальна партія (6,5%) і «УКРОП» (5,2%).

При цьому більше 90% респондентів відзначили, що вони практично не бачать успіхів центральної влади в таких ключових сферах, як економічне зростання, стабільність гривні, соціальний захист населення, боротьба з корупцією, обмеження впливу олігархів на політику, охорону здоров'я, житлово-комунального господарства і реформа судової системи.

Також читайте: