У Верховній Раді все буде по-новому

2689
Депутатам піднімуть зарплату і дадуть більше часу.

У Парламенті вирішили змінити регламент. До лютого 2016 року планують затвердити новий порядок проведення «години уряду», збільшити час голосування та обговорення законів.
«Порахуйте, скільки часу ми проводимо в Раді і чим займаємося. Зараз у нас закон про декомунізацію і ми міняємо назви тисячі сіл, які можуть обласні ради змінити і без нас. Потім ми будемо призначати вибори в сільських радах, де, не дай Бог, хтось помер. Невже це робота Верховної Ради? », - Обурився нардеп Микола Томенко.
За його словами, 70% нинішньої депутатської роботи можна безболісно покласти на когось іншого. А час, що звільнився приділити обговоренню проектів і приділяти кожному проекту годину, а не 10 хвилин, як зараз.
Під шумок депутати планують збільшити собі зарплати і повернути їх на докризовий рівень. У проекті кошторису Верховної Ради на 2016 рік підвищення зарплати вже закладено. На це планується витратити 900 000 000.
«Ми пропонуємо повернути депутатські зарплати рівня 2013-2014 років, тобто до 17 000 гривень. На комітеті норма про підвищення депутатських зарплат не стала предметом суперечок. Бурхлива дискусія розгорнулася близько теми, скільки повинні отримувати помічники народних обранців. Зійшлися на сумі зарплатного фонду в 25000 гривень », - розповів в.о. голови регламентного комітету Ради Павло Пинзеник.
Нагадаємо, в на початку 2015 року народний депутат урізали зарплати і зараз щомісячне постачання слуги народу становить 6109 гривень. Зарплатний фонд помічників - 10000 гривень.
На думку політологів, підвищувати зарплату народним слугам, тоді як економіка України досягла дна - повне нерозсудливість.
«Зарплата депутата навіть зараз на рівні вищому, ніж у середньому в країні. Приміром, за статистикою, тільки за останній місяць доходи харків'ян впали на 12%, я не кажу вже про те, скільки отримують бабусі-пенсіонерки. Що стосується роботи депутатів, список тих, хто відсутній на засіданнях Ради, тільки множиться. І це не бідні люди, у яких є свій бізнес і які можуть собі дозволити числитися в Парламенті. Тому, я вважаю, що підвищення або зменшення зарплати депутата нічого суттєво в їх роботі не змінить », - прокоментував« ГХ »політолог Валерій Дудко.

Також читайте: