У Кабміні вирахували кращих казкарів

2489
Експерти з'ясували, наскільки успішно працюють в Кабміні.


Активісти громадської організації «Система народного контролю« Слово і діло »проаналізували діяльність членів нинішнього Кабміну і оцінили, наскільки міністри виконали дані обіцянки.

Експерти з'ясували, що з 800 публічних заяв не виконано близько 60%.

Найбільше обіцянок не виконав віце-прем'єр з гуманітарних питань та міністр культури України В'ячеслав Кириленко. Він проігнорував 37% з раніше заявленого.

На другому місці ще один фахівець за кількістю гучних заяв - міністр інформаційної політики Юрій Стець, який не виконав 25% обіцяного.

На третьому місці знаходяться глава МВС Арсен Аваков і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Вони не поспішають виконувати 24% з усього раніше обіцяного.

Замикає «хіт-парад» міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко (23% невиконаних обіцянок).

Як зазначає політичний експерт Олена Дьяченко, нинішній уряд виконало всього два пункти з програми діяльності Кабміну - відновило співпрацю з МВФ і підписало Угоду про асоціацію з ЄС.

«Цей пункт уряд виконав. Тарифи підняті, але якість послуг ми не те що не можемо оцінити, ми навіть не розуміємо, на чому грунтуються такі ціни», - додала Дьяченко.

Решта ж обіцянки так і залишилися на рівні заяв. Так, у планах було забезпечити енергобезпеку країни і посприяти тому, щоб інвестори знову повернулися в Україну.

«Однак те, що сьогодні подається суспільству у вигляді енергобезпеки, за великим рахунком є закупівлями російського газу на іншій границі України. А називається це реверсний газ. Костьольна інвесторів - ні про яку довіру з їхнього боку поки що й мови бути не може », - зазначила Олена Дьяченко.

Також читайте: