У Кабміні визначили аутсайдерів (інфографіка)

2156
Експерти з'ясували, яке відомство найгірше виконує свої обов'язки.


Протягом року портал VoxUkraine аналізував діяльність українського уряду. Зокрема, група експертів відстежувала, як міністерства виконують свої обіцянки і зобов'язання, задекларовані в програмах і публічних звітах.

Крім цього вивчалося, наскільки продуктивні міністерства в законодавчій діяльності і як ефективно вони проводять свої законопроекти в Раді. Також VoxUkraine досліджував, як міністри реформують і оновлюють керівний склад своїх відомств. Ще один критерій оцінки - голосування користувачів, які проводилися на популярних сайтах.

Міністерствам присвоювалися бали від 1 до 17 - залежно від позиції в рейтингу по тій або іншій категорії. Лідер кожного раніше проведеного рейтингу отримував 1 бал (кращий результат). У разі ненадання даних міністерство зачислялось в аутсайдери і отримувало 17 балів (найгірший результат).

За підсумками моніторингу гіршим визнано Міністерство екології та природних ресурсів. На другому місці - Міністерство культури. На третьому рядку списку аутсайдерів - Міністерство молоді та спорту.

Кращим же відомством стало Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Також читайте: