Вранці - зміни Конституції, ввечері – реформи

1814
Реформи неможливі без зміни основного закону України.

Про це заявив голова Харківської обласної ради та член Конституційної Комісії Сергій Чернов. Основні зміни повинні торкнутися регулювання прав і свобод людини і системи правосуддя. Також, на думку Чернова, необхідно провести децентралізацію.

«І питання, яке давно назріло - передача повноважень на регіональний рівень, до органів місцевого самоврядування. Сьогодні потрібно зробити все, щоб головним стало село, місто, громада. Там мають бути основні повноваження », - заявив глава Харківської облради.
Нагадаємо, що Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади була прийнята урядом ще рік тому.

За оцінкою Сергія Чернова оновлена Конституція може побачити світ вже у вересні-жовтні цього року. «Необхідно, щоб Верховна Рада до липня поточного року проголосувала зміни до Конституції у першому читанні, - вважає голова Харківської облради. - Для цього потрібно 226 голосів. Потім цей проект повинен розглянути Конституційний Суд і Венеціанська Комісія. І вже у вересні, найпізніше - в жовтні, його має затвердити Верховна Рада 300 голосами, щоб вибори 26 жовтня відбулися на новій основі».

Фото: http://glavcom.ua