Ультиматуми в Раді можуть обернутися кризою

2347
Проект Держбюджету завис в повітрі.


Днями Кабмін і глава держави висловили спільну думку, що всі кадрові питання в уряді будуть обговорюватися вже в 2016 році - після прийняття Держбюджету.

Однак депутати трьох фракцій висунули ультиматум. Нардепи відмовляються голосувати за проект Держбюджету на 2016 рік до тих пір, поки уряд у повному складі не подасть у відставку.

Ідея ультиматуму належить депутатам від фракцій «Батьківщина», «Самопоміч» та «Радикальної партії». І на компроміс народні обранці йти відмовляються, наполягаючи на формуванні технократичного Кабміну.

Однак на думку деяких нардепів, сьогодні відставка уряду не представляється можливою. Про це заявив народний депутат Володимир Литвин.

"Це не реально. Є зареєстровані постанови, збирають підписи про недовіру уряду, але сьогодні діє головний принцип - будь-якою ціною потрібно дати бюджет, який узгоджений з МВФ, оскільки інакше не буде фінансування », - сказав Литвин, додавши, що не виключає ймовірності «розборок» всередині коаліції після Нового року.

Тим часом у пропрезидентській фракції «Блок Петра Порошенка» впевнені, що Верховна Рада схвалить бюджет в найближчі дні.

«Ми повинні прийняти бюджет вже на цьому тижні», - заявив заступник голови «БПП» Олексій Гончаренко.

Також читайте: