Українські виборці зітхнуть вільно

2316
Нових виборів поки не передбачається.


Перевибори Верховної Ради поки не плануються. Про це заявив Президент України Петро Порошенко.

На нараді керівників фракцій, яке відбулося 27 січня в Адміністрації Президента, глава держави запевнив присутніх, що не планує призначити дострокові парламентські перевибори.

Хоча спочатку передбачалося, що одним з ключових моментів, які планується обговорювати на нараді, буде питання про проведення дострокових виборів до парламенту. Навіть називали передбачувану дату - травень 2016 року.

Раніше ряд народних депутатів виступив з критикою уряду і вимогою відправити його у відставку. Як заявили політики, нинішній Кабмін є «непрофесійною, безвідповідальною і безпорадним», а також зажадали укласти нову коаліційну угоду.

Проте прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що коаліційна угода з «політичного маніфесту повинне бути перетворене в політичний і юридично зобов'язуючий документ».

На тлі цих заяв поновилися розмови про можливість призначення дострокових виборів.

Однак експерти впевнені, що чинна парламентська коаліція збережеться - хоча і не виключені різні пертурбації. Про це повідомив політолог Олексій Гарань.

«Мені здається, що коаліція в цілому збережеться. Логіка полягає в тому, що зараз можливе певне переформатування», - зазначив експерт.

Також читайте: