Українці визначили найменш улюблених політиків

2649
Соціологи з'ясували політичні симпатії жителів країни.


У рейтингу найбільш нелюбимих народом політиків перше місце зайняв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром досліджень IRI.

Згідно з результатами соцопитування, 62% респондентів зізналися, що відчувають до глави уряду антипатію. На другому місці - екс-регіонал Олександр Єфремов, в нелюбові до якого зізналися 58% проголосували. На третьому місці - лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, проти якого висловилися 57% респондентів.

За словами експертів, неприязнь українців до глави уряду пов'язана з тим, що за два роки, що минули з тих пір, як Яценюк прийшов до влади, в країні не відбулося жодної системної реформи. Про це повідомив екс-глава Нацагентства з питань держслужби України Денис Бродський.

«У нас сталася в країні судова реформа або реформа правоохоронних органів? Ні. Не рахувати ж «косметичний ремонт» у вигляді національної поліції за повноцінну реформу», - говорить експерт.

Особливою нелюбові українців Арсеній Яценюк удостоївся за «приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня», в результаті чого послуги ЖКГ подорожчали в три рази. Навіть широко розрекламовані урядом субсидії не рятують катастрофічно зубожіле населення.

Те ж саме стосується реформ в економічній сфері, які спрямовані не на підвищення ефективності економіки, а на виконання вимог МВФ. Тобто, іншими словами, на отримання кредитів, які доведеться віддавати.

Щороку політики, в тому числі Арсеній Яценюк, обіцяють народу, що незабаром життя стане набагато легше, так як країна впевненим кроком йде до Європи. Однак легше українцям чомусь не стає.

І ось днями Арсеній Яценюк анонсував чергову хвилю реформ. Глава уряду запевнив, що в українській економіці пройдуть чергові зміни, а в цілому +2016 рік стане переломним для країни.

«Яценюк вічно щось обіцяє, але так нічого і не робить. Та й чи витримає Україна чергові реформи нашого прем'єр-міністра?»- зітхають українці.

На думку експертів, щоб змінити ситуацію, що склалася, необхідно, щоб реалізувалася політична відповідальність у Арсенія Яценюка як глави уряду.

«Але всі розуміють, що він політичний труп, який вбиває всякі надії на реформи в цій країні», - говорить Денис Бродський.

Також читайте: