Українці не бачать жодного натяку на зміни

2195
Народний депутат від фракції «Об'єднання« Самопоміч »Роман Семенуха розповів, що завадило відправити уряд у відставку і чому партія вийшла з коаліції.


Про урядову кризу

«Згідно з Конституцією, маючи парламентсько-президентську республіку, ми створили коаліцію, написали коаліційну угоду і повинні були під виконання цієї угоди найняти уряд - так відбувається в будь-якій цивілізованій країні. Що сталося на практиці? Бюджет провалено, депутати знову були поставлені перед фактом голосування невідомо за що. Звичайно, вдруге не повірили обіцянкам цього уряду і за це не голосували», - розповів Роман Семенуха.

За словами народного депутата, за рік в Україні не було проведено жодної структурної реформи.

«Вікно можливостей, на жаль, продовжує зменшуватися, якщо не зникло взагалі. Українці не бачать жодного натяку на зміни. Більш того, ми маємо колосальну зубожіння людей. В цілому прем'єр-міністр не виправдав довіри українців і явно не є тією людиною, яка може втілювати в цій державі зміни. Він повинен піти. Але Верховна Рада навіть не затверджує звіт уряду. За чиєюсь командою, сплановано, цинічно певну кількість депутатів з майже всіх фракцій виходить із залу і раптом у Верховній Раді не перебуває голосів для відставки уряду. Що це означає? У нас тепер немає прем'єр-міністра, у нас є лже-прем'єр-міністр. У нас немає уряду, у нас є нелегітимний уряд», - підкреслив Семенуха.

На думку народного обранця, відправити уряд у відставку не вдалося завдяки маніпуляціям з боку окремих депутатів, які виконували волю олігархів.

Парламент втратив контроль над урядом. Режисери цієї вистави - п'ять-шість сімей олігархів. У них є уряд, достатня кількість депутатів у Верховній Раді для того, щоб продовжити перебування цього уряду на чолі з Яценюком. Стався інституційний урядовий олігархічний переворот. Що ми бачимо після цього? З одного боку є Росія, яка захопила частину східних територій і Крим, з іншого - «каганат» олігархів, остаточно захопив владу в українському уряді», - упевнений депутат.

Про вихід з коаліції

За словами Семенухи, «Самопоміч» припинила своє існування в коаліції, так як коаліція припинила своє існування.

«Не секрет, що у Верховній Раді є інша коаліція - частина «БПП», частина «Батьківщини», частина «Народного фронту» і «регіоналів» різних мастей. Саме ця коаліція у Верховній Раді затвердила Віктора Шокіна, призначила голова СБУ, згвалтувала Конституцію по частині децентралізації. Саме це більшість ухвалила зміни до Конституції щодо судочинства. Владі потрібно чесно сказати - так, ми беремо на себе відповідальність і тепер є представниками олігархічної більшості. Звичайно, продовжувати і далі перебувати в усьому цьому і дивитися людям в очі неможливо», - зазначив депутат.

Політик упевнений, що люди втомилися і розчаровані. «Нам досить потрясінь. Нам потрібно будувати, будувати і ще раз будувати, товкти тих депутатів, щоб вони змінювали наше життя на краще», - резюмував Семенуха.

Також читайте: