Теорію розчепірених пальців реалізують у Харкові

2433
Політологи пояснили, чому демократам загрожує провал.

Напередодні передвиборної гонки представники демократичних течій обіцяли висунути єдиного кандидата на крісло градоначальника. Однак не склалося, і кожна партія стала старанно проштовхувати своїх людей.

Так, спірне засідання міської виборчої комісії прокоментували одразу двоє представників демократичних сил, які мітять на місце міського голови.

Представник Блоку Петра Порошенка Олександр Давтян вражений підозрілим єдністю ряду партій під час голосування за складом районних виборчкомів. Там каменем спотикання стало питання про керівні «трійках» комісій (голова, заступник і секретар).

«Те, що відбувається вже навіть не дивує, а шокує! Ситуація така: з одного боку барикад опинилися «Солідарність» і «Народний фронт», а з іншого - «Самопоміч», «Батьківщина», партії Родзинського, Вілкула, Ляшко плюс всі залишки регіонів. Причому тут же, ці ж люди звинувачують нас у тому, що хтось там, когось проігнорував, намагається протягнути людей, які співпрацювали з режимом Януковича », - зазначив Давтян.

У свою чергу, екс-губернатор Ігор Балута, який також претендує на посаду міського голови, вважає, що під час голосування демократична більшість все-таки було сформовано.

«Всі ми пам'ятаємо скандальні місцеві вибори 2010 року. Міська влада і певні політичні сили хотіли повторити цей «успіх», забезпечивши на виборах у жовтні собі базу для фальсифікацій з підрахунком голосів. Однак демократичні сили Харкова дали їм гідну відсіч і сьогодні продовжать роботу над тим, щоб підведення підсумків волевиявлення було максимально прозорим і об'єктивним », - зазначив Балута.

На думку політологів, такий хаос всередині демократичної течії зовсім не робить їх сильнішими у передвиборчій боротьбі.

«На сьогодні демократичні сили не навчилися об'єднуватися, безліч дрібних рухів і партійних організацій претендують на власну позицію з власним царком. Це, в кінцевому рахунку, вносить в їх загальний рух реалізацію «теорії розчепірених пальців» - єдиний демократичний кулак відсутня. А значить, кінцевий результат передбачуваний: замість перемоги - поразка », - вважає політолог Валерій Дудко.

Також читайте: