Стеження за студентами, спиртне тільки вдень і діти без м'яса. Щ просять харків'яни

2980
До міськради направляють незвичайні петиції.


Харківська міська рада перейняв ідею створення сервісу електронних петицій до мерії і безпосередньо градоначальнику.

З 72-х петицій, вже надійшли на сайт міськради, є і кілька кумедних.

Так, автор однієї з петицій пропонує ввести в школах, вузах і держустановах хоча б один вегетаріанський день на тиждень. На думку автора, «діти повинні мати альтернативу м'ясу», а крім того - така практика буде суттєвою економією для держбюджету.

Черговий творець послання вимагає встановити відеоспостереження біля вузів і на парковках.

Ще один автор пропонує заборонити в Харкові продаж алкоголю після 20.00. Автор сподівається, що така міра дозволить «зменшити кількість п'яних на вулицях і знизити рівень криміналу в місті».

Наступний творець електронного обігу пропонує кожен сезон вибиратиме три певних виду і кольору квітів для оформлення фасадів та літніх майданчиків кафе і ресторанів. Як зазначає автор петиції, це додасть Харкову «відмінну індивідуальність всього міста і створить затишок на вулицях».

У числі популярних петицій - вимога прибрати торговців ковбасою з переходів метро і стежити, щоб вони там більше не з'являлися.

Продовжують надходити електронні петиції і на сайт глави держави. «ГХ» склав ТОП-5 найбільш забавних звернень до президента, розміщених на сайті офіційного представництва Президента України.

Перше місце займає прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, якому присвячено багато петиції. Автори звернень просять звільнити главу уряду зі своєї посади, мотивуючи це вимога відсутністю реформ.

У текстах петицій українці відзначають, що нині діючого прем'єр-міністра необхідно поселити в однокімнатну квартиру, призначити йому пенсію у розмірі 1074 грн. і змусити піти оформити субсидію.

Крім того, багато громадян нашої країни вимагають відправити Яценюка солдатом на фронт або призначити його на посаду посла в... Гваделупу (втім, деякі автори петицій вважають, що прем'єра краще послати в Папуа-Нову Гвінею).

Також окремі дотепники пропонують главі уряду щотижня виступати в костюмі Чуббака і створити телевізійний проект «Живу на одну зарплату».

На другому місці - петиція, присвячена народним депутатам.

Автор цього звернення просить жорстоко карати нардепів, які «погано поводяться в залі засідань Верховної Ради»: зокрема, гуляють по залу, збираються в купки, розмовляють про щось своєму, а то й зовсім відсутні на місці.

«Навіть діти під час уроків так себе не ведуть», - зазначає автор звернення.

На третьому рядку - пропозиція поселити всіх депутатів в гуртожитку. Притому автор петиції просить зняти з народних обранців всі надбавки, пільги та компенсації.

Четверте місце займає автор петиції, який пропонує замінити термін «депутат» на «слугу». Зокрема, заявник вимагає перейменувати депутатів усіх рівнів у слуг (наприклад, «народний слуга міської ради).

На п'ятому місці - петиція з проханням запросити в Україну групу AC/DC. Автор послання відзначає, що якщо глава держави посприяє тому, що в нашу країну приїдуть австралійські рокери, то йому будуть вдячні багато українців.

Також читайте: