Скандальної поправці дали зелене світло

1889
Антидискримінаційну поправку прийняли тільки з шостого разу.

Депутати Верховної Ради все-таки прийняли зміни до Кодексу законів України про працю щодо запобігання та протидії дискримінації. За дане зміна проголосували 234 депутата.

Як розповів Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, проголосувати за поправки в Трудовий кодекс вдалося тільки після 15-хвилинної перерви після перших п'яти невдалих спроб.

«Перед перервою не вистачило 7 голосів для отримання Україною безвізового режиму з ЄС», - заявив спікер.

Згідно з поправкою до нового Трудового кодексу, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці: порушення принципів рівності, прав і можливостей, пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації , етнічного, соціального, іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства у професійній спілці і іншому об'єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду або в інші органи за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав.

«Ми виступаємо з вами за сімейні цінності і ні в якому разі, я чую якісь фейки, які говорять про те, що в Україні можуть бути хоч якісь одностатеві шлюби. Не дай бог, щоб це відбулося, і ми ніколи не будемо це підтримувати», - заявив Гройсман.

Також Голова Верховної Ради розповів, що в уряді може з'явитися спеціальний уповноважений з питань сім'ї.

Також читайте: