Президентська партія пригріла порушників

2108
Експерти визначили головних кнопкодавів.


Члени громадського руху «ЧЕСНО» вивчили статистику голосування депутатів Верховної Ради VIII скликання і з'ясували, члени якої фракції найчастіше голосують за себе і «за того хлопця».

Лідером по «кнопкодавство» виявилася пропрезидентська група «БПП». Члени цієї фракції найчастіше порушували принцип персонального голосування: на їхньому рахунку 30 зафіксованих «лівих» голосів. Всього експерти «ЧЕСНО» нарахували в «БПП» 13 осіб, які не гребували «кнопкодавів». Особливо відзначився в «кнопкових» махінаціях депутат від «БПП» Олександр Урбанський, який натискав на чужі кнопки 7 разів. Його колега по фракції Вадим Денисенко викритий в 6-ти випадках «кнопкодавства».

На другому місці в антирейтингу «кнопкодавів» - партія «Відродження». Депутати цієї групи натискали на чужі кнопки 29 раз.

На третьому місці - «Народний фронт». Члени пропрем'єрської фракції були викриті в 15 випадках порушення персонального голосування.

Всього за два місяці - з 27 листопада 2015 го по 8 лютого 2016- го - експерти зафіксували 86 випадків «кнопкодавства». За цей період 50 народних обранців натискали на чужі кнопки.

Серед порушників опинилися і кілька харків'ян. Так, Віталій Хомутинник («Відродження») голосував "за того хлопця" 5 раз, його колеги по фракції Олександр Біловол і Володимир Кацуба - по два рази, Дмитро Святаш - 1 раз. Михайло Кобцев ("БПП") натискав на чужі кнопки двічі, а Анатолій Гіршвельд (Воля народу) - один раз.

До слова, на сайті Президента України з'явилася петиція про заборону кнопкодавства. Автор електронного послання вимагає "ввести кримінальну відповідальність за кнопкодавство. 1 рік колонії з додатковим заходом: Заборона висуватися на виборні посади і бути держслужбовцем протягом 10 років". Петицію підтримали 179 осіб.

Також читайте: