Підводні камені прийдешніх виборів

2120
Нинішні місцеві вибори пройдуть за новими правилами.


Явка виборців на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, буде істотно нижче, ніж на парламентських і президентських.

Таку думку озвучив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

На думку експерта, також не виключено, що під час виборів можуть виникнути і черги. Це пов'язано з тим, що в законі про місцеві вибори різко скоротився максимальний складу дільничних виборчих комісій.

«Якщо раніше це було 24 людини, то зараз - до 18 чоловік. Це занадто велике скорочення. Боюся, що може виникнути це питання», - зазначив Андрій Магера.

Також, на думку фахівців, виборців, що прийшли на вибори, чекають різноманітні сюрпризи.

Наприклад, у бюлетені буде представлений список всіх політичних партій, які беруть участь у місцевих виборах. Великими літерами буде написано назву партії, дрібним шрифтом - прізвище лідера цієї партії, а потім - знову ж великим шрифтом - прізвище кандидата від партії, висунутого по цьому округу.

Як пояснюють експерти, поява в бюлетені такого «локомотива» пов'язане з тим, що люди часто не знають представників тієї чи іншої партії, тому кожна політсила внесе в усі бюлетені прізвище одного більш-менш знаної людини. І люди будуть орієнтуватися якщо не назву партії, то на цього лідера.

Отримавши бюлетень, людина може проголосувати один раз. І за кого б з цієї «трійці» (політична партія, «локомотив», кандидат) виборець поставив навпроти галочку, - його голос йде в скарбничку цієї політичної сили та кандидата.

Також читайте: