Опозиція вимагає жорсткого покарання для всіх, хто заважає проведенню чесних виборів

2160
Оппоблок готує до завтрашнього дня заяви до вищих судових інстанцій.

Харківський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яке скасовує постанову Центрвиборчкому про обов'язкову реєстрацію "Опозиційного блоку" в Харківській області. На офіційному сайті обласної організації Опозиційного блоку сьогодні з'явилася заява народного депутата Михайла Добкіна, в якому він називає дане рішення злочином, вчиненим обласною владою Харківщини. Рішення місцевого окружного суду виходить за рамки його юрисдикції: постанови ЦВК можуть скасовувати тільки Київський апеляційний та Вищий адміністративний суди, говорить народний депутат.

«Харківський окружний адміністративної суд 10 жовтня під неймовірним тиском чиновників облдержадміністрації прийняв абсолютно упереджене і неправосудне рішення, яке ляже незмивною плямою ганьби на судову систему України. Відчуваючи панічний страх перед можливістю нищівної поразки на виборах до Харківської обласної ради, і вже не де-факто, а де-юре показуючи всім свою нікчемність як управлінців, керівництво області на чолі з губернатором Райніним вкотре переступає закон і змушує діяти протизаконно різні гілки державної влади», - йдеться в заяві.

Михайло Добкін повідомив, що юристи «Опозиційного блоку» готують до завтрашнього дня документи і заяви до Вищої ради юстиції, Генеральної прокуратури і до судів, які підтверджують незаконність рішення окружного суду. За його словами, "Опозиційний блок" вимагатиме самого суворого покарання, включаючи кримінальне, для всіх, хто чинив перешкоди в допуску до виборів.

Також читайте: