На виборах організовують тотальний контроль

2534
За ходом голосування пильно стежити.


Група народних депутатів ініціює платформу «За чесні вибори». Про це розповів народний депутат від фракції «Об'єднання« Самопоміч »Роман Семенуха.

«Ми будемо стежити за законністю виборчого процесу аж до дня голосування. У день виборів у нашому харківському штабі будуть присутні народні депутати, лідери нашої фракції, - повідомив Роман Семенуха. - Також ми проводитиме паралельний підрахунок голосів, щоб не допустити махінацій і фальсифікацій волевиявлення громадян».

У день голосування представники «Об'єднання «Самопоміч »та Харківської філії Інституту Горшеніна проведуть повноцінний екзит-пол.

«Ми буде пильно спостерігати за процесом волевиявлення громадян. Сподіваємося, до нас приєднаються всі суб'єкти виборчого процесу - представники як політичних партій, так і громадських організацій», - зазначив Роман Семенуха.

У день виборів представники Інституту Горшеніна будуть опитувати відвідувачів 100 виборчих дільниць. У проведенні соцопитування будуть задіяні 200 інтерв'юерів. Про це розповіла соціолог Харківської філії Інституту Горшеніна Ксенія Коренєва.
«Усі відповіді будуть анонімними», - запевнила Ксенія Коренєва.

Також задіють мобільні групи контролерів, які перевірятимуть роботу інтерв'юерів, а крім того - організовують групу юристів, які у разі потреби виїдуть на виборчу дільницю.

«Дані будуть надходити в колл-центр, оперативно оброблятися, а після закриття виборчих дільниць ми плануємо провести прес-конференцію за результатами екзит-полу», - розповіла Ксенія Коренєва.

Також читайте: