Ледарі звернулися до президента з незвичайним проханням

2825
На сайті глави держави з'явилися нові петиції.


Сергій Матвійчук звернувся до Президента України Петра Порошенка з пропозицією ввести шестигодинний робочий день.

«Так люди зможуть проводити більш часу зі своїми рідними, займатися улюбленою справою і відпочивати», - упевнений автор електронного послання.

Поки цю петицію підписали лише 57 осіб.

Юрій Балабус пропонує повернути Україні історичну назву - Київська Русь. Як зазначає автор петиції, так країна називалася багато століть. Також чоловік пропонує росіянам називати себе «русичами».

«Це історична назва мало населення Київської Русі, нинішньої України», - наголошується в петиції.

Ідею Юрія Балабуса поки підтримали всього 48 чоловік.

Також серед петицій - пропозиція призначити главою НБУ екс-президента Віктора Ющенка.

Автор петиції вважає, що Ющенко, який вже очолював Нацбанк, і завдяки своєму досвіду та знанням зможе зміцнити національну валюту.

«Під його керівництвом в Україні успішно провели грошову реформу, створена Державна казна, а також розпочато будівництво Банкнотно-монетного двору. У 1997 році Ющенко увійшов до шістки найкращих банкірів світу за версією впливового фінансового журналу Global Finance», - йдеться в електронному посланні.

До слова, за таке рішення вже проголосували 702 людини.

А ось Олександр Гальчак пропонує встановити мінімальну зарплату в розмірі 800 доларів, оскільки, на його думку, на нинішню мінімалку прожити неможливо.

«Я не розумію, як держава розраховує прожитковий мінімум. За ці гроші прожити неможливо. Люди ледь виживають», - зазначає автор петиції.

Цікаво, що солідарні з ним всього 171 чоловік. Мабуть, інших все влаштовує.

На сайт Харківської міськради також надходять оригінальні петиції.

Зокрема, Сергій пропонує відродити підземне місто - систему тунелів, які проходять під центром Харкова.

«Підземні тунелі в місті - це подарунок з минулого, який дістається одиничним містах. Це свідчення того, що наші предки були розвиненими людьми для свого часу. Чому б не скористатися даними подарунком минулого? Відкриття даних тунелів приверне багато туристів і стане візитівкою міста, додасть йому дух багатої середньовічної історії », - упевнений автор петиції.

Під цим посланням підписалися 107 осіб.

А Артем виступив в пропозицією створити в Харкові державну кіностудію, в якій можна було б знімати повнометражні фільми і короткометражки.

«Талановитих людей у нашому місті вистачає, а от можливостей практично немає, потрібно створити умови, щоб люди могли себе проявляти на міжнародному творчому рівні», - зазначає автор.

Ця петиція сподобалася 85 людям.

Також читайте: