Хто дає поради першим особам Харківщини

5258
Рекорди за кількістю радників побив міський голова.

У Геннадія Кернеса сім штатних радників і 28 консультантів, які працюють на громадських засадах.

Серед штатних значиться три профільних: Фазіль Аббасов радить з економічних питань, Олег Васюренко - з фінансових та економічних, а Віктор Потанін курирує взаємодію з комунальними підприємствами. Ще четверо у штатному розкладі значаться звичайними радниками, без проф-приписок: Вадим Артем'єв, Федір Лученко, Віктор Христоєв та Герман Петров.

«Відповідно до посадової інструкції радники міського голови вивчають, аналізують, дають рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності міськради, виконавчих органів, підприємств і установ, які перебувають у комунальній власності міста», - пояснили у відділі кадрів міськради.

У списку з майже трьох десятків позаштатних консультантів - суцільно гучні прізвища. Тут з правових питань поради роздає екс-ректор ХНУВС Олександр Бандурка, з житлово-комунальних - керівник «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров, з питань культури - колишня директор оперного театру Любов Морозко, з питань міжнародних відносин - скандально-відомий росіянин Роман Фукс, з фінансових - банкір Леонід Улановський та інші не менш відомі особистості.

Тим часом, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов великою кількістю радників похвалитися не може. У штаті значиться всього один консультант Павло Пєшков.

А ось кому платить за поради губернатор Ігор Райнін, і скільки радників значиться у штатному розкладі очільника області, дізнатися так і не вдалося.

Протягом двох тижнів журналісти «ГХ» зверталися до прес-служби губернатора, але інформацію так і не отримали. На офіційний запит, відправлений з сайту ХОДА, теж ніхто не відреагував.

Втім, відомо, що в кінці лютого 2015 року новоспечений губернатор призначив собі 17 радників на громадських засадах.

Серед них - волонтери, колишні чиновники, громадські діячі та родичі відомих людей.

Приміром, екс-віце-губернатор Сергій Стороженко був призначений радником по взаємодії з правоохоронними органами. Дружина колишнього губернатора Інна Балута - з гуманітарних питань, дочка одіозної Інни Богословської Анастасія Суріна - по зв'язках з громадськістю, КВН-щик і хороший друг Суріної Гліб Тимошенко - по взаємодії влади з громадськими організаціями.

Однак, хто з цих людей залишився у високому званні радника і чи з'явилися в списку нові прізвища, - достовірно невідомо.

Також читайте: