Кернес знайшов проломи в доказах обвинувачення

2485
Київський районний суд Полтави заслухав одного з потерпілих у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса.


Харківському меру і його двом охоронцям інкримінується викрадення і побиття Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна 25 січня 2014 року. Геннадію Кернесу довелося відповісти на ряд питань, що стосуються його політичних переконань і зв'язку з евромайданом.

За оцінкою Геннадія Кернеса, потерпілий змінює свідчення, дані ним раніше, а в справі не присутні ні аудіо-, ні відеоматеріали, які могли б допомогти встановленню справжньої картини подій. Також харківський мер в черговий раз заявив, що справу проти нього інспіровано міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

«Потерпілий був попереджений за дачу помилкових свідчень. Всі питання по даній справі були набрані з інтернету. Там лежать роздруківки фото охоронців, які забезпечують мою безпеку. Це здогади потерпілих, а не обставини. Тобто в матеріалах кримінальної виробництва немає жодного аудіо- або Відеодокументи. Є тільки слова, придумані в МВС. Все, починаючи з моменту надання адвоката, зроблено свідомо певним колом осіб на чолі з міністром Арсеном Аваковим, який дав цьому заходу хід, особисто писав заяви - там стоїть його резолюція. Найцікавіше, що Антон Геращенко дав свідчення раніше, ніж самі потерпілі. На даному етапі я припинив ставити запитання. Думаю, що ще встигну», - заявив Кернес.

На наступному засіданні, яке відбудеться 30 листопада, можливо, продовжиться допит потерпілого. Всього в ході подальших засідань суд повинен буде допитати близько 70 осіб: другий потерпілого Сергія Ряполова, свідків держобвинувачення і свідків захисту.

Також читайте: