Відомий харків'янин знову оскандалився

3027
Міністру приписують порушення законодавства.

Глава МВС Арсен Аваков, займаючи міністерську посаду, при цьому є директором італійської фірми. Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством чиновник не може суміщати роботу міністра з будь-якою іншою діяльністю, крім викладацької, наукової та творчої, та й то в неробочий час.

За даними Лещенко, підприємство AvItalia S.R.L., президентом якого є Арсен Аваков, розташоване в італійській провінції Фрозіноне.

«Аваков був призначений на посаду міністра 27 лютого 2014. Але станом на квітень 2015 продовжував бути президентом італійської фірми AvItalia S.R.L.», - повідомив Сергій Лещенко.

Нардеп вже заявив, що збирається подавати заяву в СБУ, МВС і прокуратуру, щоб відомства склали на Авакова протокол про корупцію.

«Мною буде направлено відповідне звернення до вказаних органів. Крім того, перевірки вимагає, який власне нерухомістю володіє і управляє Аваков в Італії », - повідомив Лещенко.

Арсен Аваков спішно спростував висунуті на його адресу звинувачення. Буквально через годину після опублікування викриттів Сергія Лещенка глава МВС у своєму мікроблозі в твіттері назвав їх «маячнею», а також додав, що свого достатку не ховає, а всі податки справно платить.

«Енна брехлива параноя від Лещенка на мою адресу», - написав Аваков.

Тим часом заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко заявив, що Арсен Аваков повинен довести свою непричетність до скандалу.

«Багато народних депутатів займаються бізнесом, не займаючи жодної державної посади. Але якщо людина займає державну посаду і займається бізнесом, це порушенням закону. Аваков повинен доводити, що це не так», - заявив Гончаренко.

Також читайте: