Харківського "укропа" викликали на допит

2412
Керівника Харківської обласної парторганізації запросили на бесіду правоохоронці.

В Україні розгорівся скандал через арешт голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана. Відлуння політичних розбірок докотилося і в регіони - членам харківського осередку намагаються поставити участь у збройних розборках під будівлею Верховної Ради, яке відбулося 31 серпня.

На думку партійців, все це схоже на політичні репресії.

«Це речі, несумісні з демократією, і зараз фактично відбувається розкол країни. Глава держави не виправдав надій громадян і не зміг відбутися як президент. Кредит довіри вичерпаний - ніхто не намагається зупинити війну на Донбасі чи вести системну боротьбу з корупцією, як це було заявлено. Замість цього нам намагаються влаштувати політичну розправу», - заявив керівник обласної парторганізації Віталій Мірошников.

Нагадаємо, 31 жовтня лідера партії «УКРОП» Геннадія Корбана затримали у власному будинку. Його підозрюють у керівництві злочинною організацією і закидають статті 255, 191 (розкрадання майна) і 349 (викрадення людей).

«Іншим партійцям теж придумали якісь звинувачення. Мене міліція викликає на допит і вимагає контакти керівників наших районних осередків, нібито ці люди брали участь у подіях під Верховною Радою в кінці серпня. Але ми до цих подій не маємо ніякого відношення», - запевняє керівник обласної парторганізації Віталій Мірошников.

На думку деяких політологів, останні події навколо «УКРОПА» неодмінно зроблять партію сильніше і відобразяться на її рейтингах.

«Якщо ця справа буде продовжена більше одного-двох днів, то рейтинг «УКРОПа», безумовно, буде зростати», - вважає політолог Катерина Одарченко.

«Я вважаю, що затримання лідера партії прямо пов'язане з виборчим процесом. В Україні такого давно вже не було, щоб правоохоронні органи обшукували партійні штаби під час виборчої кампанії. Думаю, що це просто ганьба. Навіть якщо Корбану висувають звинувачення, не пов'язані з виборами, то чому це відбувається саме зараз, коли йде підрахунок голосів? Крім того, відомо, що сам Корбан брав участь у виборах міського голови Києва, але обшуки йдуть і в Дніпропетровську, де балотується Борис Філатов. Все це наводить на думку, що влада, як мінімум, боїться його перемоги у другому турі виборів і успіху партії «УКРОП» на місцевих виборах», - пояснив політолог Андрій Шуліка.

«Якщо заради досягнення мети ти готовий пуститися на всі тяжкі, брехати, купувати, кошмарити інших, будь готовий до того, що й проти тебе будуть всі засоби хороші. Невміння грати за правилами призводить до політичного канібалізму і взаємного знищення еліт», - вважає політолог Андрій Золотарьов.

Також читайте: