Харківським дітям шукають нових супергероїв

2247
В Україні з'явилася спецкомісія, яка займеться вихованням патріотичного духу молоді.


Міжвідомчу комісію з національно-патріотичному вихованню створив Кабмін. Очолив її міністр культури В'ячеслав Кириленко. Заступником голови комісії призначено міністра молоді та спорту Ігор Жданов, а секретарем - заступник міністра молоді та спорту Сергій Мітрофанскій.

У планах чиновників - створення патріотичних таборів для підлітків та популяризація українських казкових супергероїв. Зокрема, чиновники хочуть домогтися, щоб герої українського епосу з часом витіснили з медіапростору американських персонажів.

При цьому всі напрацювання в патріотичній сфері всіх відомств будуть об'єднані в єдину систему. Для цього створена комісія стане координувати роботу всіх відомств і підрозділів у напрямку патріотичного виховання підростаючого покоління.

За словами Сергія Мітрофанского, робота створеної комісії торкнеться в тому числі дитсадків і шкіл.

«Діти повинні знати історію країни, і знати не Супермена, а Котигорошка та інших українських героїв», - упевнений Сергій Мітрофанскій.

Харків'яни, чиї діти ходять в садок або школу, визнаються: способу національного супергероя в українському фольклорі дійсно не вистачає.

«Не маю нічого проти, якщо український фольклор замінить американський непотреб, наприклад, того ж Людину-павука, - каже Олександр. - Інша справа, що наші умільці напевно зроблять так, що на вітчизняного героя без сліз не поглянеш».

«Зараз патріотизм найчастіше підміняють націоналізмом, - розповідає Євген. - Адже патріотизм - це коли любиш всіх у своїй країні, різні культури, мови і народності. А якщо дітям збираються нав'язувати мову і вишиванки, підносити укронаціоналістов під виглядом героїв, які боролися за незалежність, то це вже ніякий не патріотизм, а націоналізм, який, як відомо, прямо прирівнювали до фашизму і нацизму».

«Прагнення, може, і гарне, головне - не перегнути палицю», - впевнена Марія.

Також читайте: