Харківські політологи розкрили таємниці місцевих виборів

2883
Стало відомо, хто займе мерське крісло.

Найближчі місцеві вибори в Харкові відбудуться дуже прогнозовано.

«Існує тільки один шанс щось змінити. Для цього потрібно, щоб демократичні сили визначилися з єдиним кандидатом. Якщо це не відбудеться, то зміни влади не буде», - розповів політолог Олександр Романюк.

Політологи припускають, що єдиним кандидатом стане колишній губернатор Харківської області Ігор Балута. При чому Галина Куц впевнена, що кого б не висунули - найголовніше, щоб після цього почалася активна робота з можливим електоратом.

Фахівці також відзначають, що частина кандидатів на мерське крісло - це звичайна «політична гра».

«Такі кандидати як Юрій Сапронов та Олександр Фельдман не що інше, як підстраховка для перемоги у виборах чинного мера. Вибори відбудуться в два етапи, і в другому турі повинні зустрітися Геннадій Кернес і кандидат, який був раніше з ним в одній "упряжці"», - пояснив політолог Валерій Дудко.

За словами фахівців, на виборах очікується явка на рівні 48% і менше. Проведені опитування показали, що думки виборців розділилися. Третина готова підтримати чинного очільника міста, друга третина - проти нього. Але найцікавіша частина - ті, що не визначилися. Саме за цю частину електорату і боротимуться кандидати: хто зуміє їх переконати - той і займе мерське крісло.

Також читайте: