Харків'яни самі будуть шукати двірників

2334
Парламент працює над важливим законом.

Верховна Рада України направила на доопрацювання в профільний парламентський комітет законопроект №1581 «Про житлово-комунальні послуги». Проект не прийняли в першому читанні, рішення про доопрацювання підтримав 231 депутат.
Законопроект передбачає скасування державного регулювання цін на послугу з управління багатоквартирним будинком. На думку законодавців, це сприятиме впровадженню конкурентного середовища у цій сфері та появу на ринку нових пропозицій.
Проект закону визначає обов'язкову призначення керуючого багатоквартирного будинку та і вдосконалення правових відносин між керуючим багатоквартирного будинку та виконавцем комунальних послуг.
Держава регулюватиме тільки основні тарифи - воду, газ, світло. При цьому будуть визначені нормативні вимоги до якості і температурі гарячої води, а тепло буде поставлятися згідно з договором.
Послуги ж двірників, обслуговування ліфтів, світло на прибудинковій території, вивіз сміття, охорона і т. п. будуть встановлюватися згідно з договором з управлінням багатоквартирного будинку.

Також читайте: