Добкін звинуватив Райніна у політичній корупції

3861
«Регіональна влада в змові з керівниками партії «Відродження» формує кишенькову опозицію», - заявив народний депутат Михайло Добкін.

Він підкреслив, що політична корупція стала нормою поведінки місцевої влади, особливо в Харківській області, де багато прикривається тим, що регіон знаходиться в прифронтовій зоні. Рівень цієї корупції вже перевищив всі допустимі і недопустимі норми, і цього ніхто вже не соромиться.

«Варто поспостерігати за тим, які райони будуть додатково профінансовано облдержадміністрацією, і хто потім в цих районах піде від ОДА в депутати місцевих рад. Ось приклад. У Зачепилівський район направили небачену субвенцію - 32 млн грн. Крім того, там багатьох людей, які могли б претендувати на перемогу, запросили і сказали не йти, бо у влади тут свої види, вона сама складе список тих, хто буде висуватися. Це вже не демократія, це повернення до феодальної держави», - підкреслив народний депутат.

«ГХ» поцікавився в Харківській облдержадміністрації, хто з представників регіональної влади збирається балотуватися в Зачепилівському районі, однак там не змогли відповісти.

Михайло Добкін також заявив, що зараз в області регіональна влада в змові з керівництвом політичної партії «Відродження» формує кишенькову опозицію. За його словами, нова політична сила не має жодної  прив'язки до Харкова на відміну від того «Відродження», яким керував Віктор Остапчук.

«Нинішнє «Відродження» родом з Дніпропетровська. І судячи з листування одного з її лідерів з губернатором Райніимн, опублікованого в ЗМІ, у них тісна співпраця. Це наводить на думку, що вони хочуть створити в Харківській області ручну опозицію, яка відбиратиме голоси у реальних опозиційних політсил», - зазначив Михайло Добкін.

На думку нардепа, нинішня прогубернаторскька більшість у Харківській обласній раді сформована методом «переконання» депутатів інших фракцій.

«Якщо подивитися на фракції в облраді, то може скластися враження, що більшість громадян підтримує нинішню владу і її політику. Якщо подивитися на інформацію соціологів, ми бачимо абсолютно протилежну картину. Людей, які з іншими політичними силами пройшли в облраду, в останні півроку «переконали» перейти в провладні фракції. Одних «переконували» за допомогою прокуратури, інших - міліції, третіх - погрозами звільнення. Таким чином влада створила ілюзію підтримки її діяльності. Зазнати фіаско на місцевих виборів - це руйнування пісочних замків, які вони побудували», - заявив Михайло Добкін.

Что нам готовят к местным выборам? Страсти вокруг открытых списков

За оцінками експертів, Харківська область може стати місцем перемоги «Опозиційного блоку», як на обласному, так і на міському рівнях.

Як зазначив політолог Андрій Крисенко, Харків буде грати досить важливу роль на майбутніх виборах, оскільки стане місцем угруповання майбутньої опозиції, що знаходиться сьогодні у Верховній Раді в маргінальній ніші. «Це майданчик для майбутнього реваншу "Опозиційного блоку"», - зазначив експерт.

Згоден з ним колега Володимир Нікітін. Політолог зазначив, що на парламентських виборах «Опозиційний блок» в Харківській області переміг, електоральні симпатії в Першій столиці змінюються повільно, і шанси на перемогу у опозиції великі.

«На виборах до міськради опозиційна сила здатна зібрати до 2/3 голосів харків'ян, а в разі використання мажоритарної системи - ще більше. У Харкові сьогодні немає жодного популярного політичного проекту. "БПП" як партія не відбувся, партія Тимошенко відходить або вже відійшла. У Яценюка проблеми по всій Україні, думаю, і в Харкові теж. Тому правляча політична величина у нас, швидше за все, не з'явиться», - підкреслив Нікітін.

Також читайте: