Боротьба за спадщину розгорнулася в Харкові

2209
Основна боротьба на місцевих виборах у Харкові буде вестися за електорат Опозиційного блоку, який не зареєстрований і не буде брати участь у кампанії.

Про це на прес-конференції «На старті виборчої кампанії: цифри, факти, аналітика» заявив політолог Вадим Карасьов. «Бій за цей спадок ведуть місцеві політичні важковаговики, я б навіть сказав - титани місцевої політичної еліти: діючий мер Геннадій Кернес і Олександр Фельдман - один з лідерів партії «Наш край» і фактично бренд «Нашого краю» в Харкові», - відзначає експерт .

За його словами, Кернес розуміє серйозність намірів і шансів «Нашого краю» та Фельдмана отримати більшість у міській раді і претендувати на посаду секретаря.

Експерт зазначає, що завдання цих виборів - не тільки і не стільки виграти мерську посаду, а в першу чергу, отримати більшість у міській раді і лояльного секретаря.

Карасьов робить акцент на тому, що основний конкурент чинного мера - Олександр Фельдман - досвідчений політик загальнонаціонального рівня з дуже високим рейтингом на окремих мажоритарних округах, де політик давно працює, і з високим рівнем підтримки в Харкові в цілому. «Тут боротьба йде досить серйозна, і який буде результат не з точки зору виборів мера, а з точки зору конфігурації міської ради - головна інтрига кампанії», - зазначає Карасьов.

За цей місяць ще багато чого може змінитися, і боротьба буде набирати обертів, прогнозує експерт.

Також читайте: