Боротьба за головне крісло Харкова загострюється

2829
Харків'яни 25 жовтня визначаться, кому довірять управління містом на наступні п'ять років.


Харківська обласна громадська організація «Об'єднання« Самопоміч »17 вересня представила кандидата на посаду Харківського міського голови.

Ним став голова Харківської обласної громадської організації «Об'єднання« Самопоміч »Тарас Ситенко.

«Я йду на вибори, і готовий взяти відповідальність за розвиток Харкова. Наше місто заслуговує на те, щоб стати частиною європейської спільноти », - зазначив Тарас Ситенко.

Презентуючи свою стратегію майбутньої роботи у кріслі мера, голова Харківської обласної громадської організації «Об'єднання« Самопоміч »розповів про свої плани, що стосуються сфер ЖКГ, медицини, освіти, молоді та спорту.

«Наше місто має бути безпечним, мобільним і доступним для всіх категорій населення. У кожному районі Харкова мають бути нормальні дороги з рівним асфальтовим покриттям, дорожньою розміткою і встановленими світлофорами », - розповів Тарас Ситенко.

Також кандидат на посаду міського голови зазначив, що необхідно на місцевому рівні міняти якість медицини і відроджувати зони комфортного відпочинку для городян.

Говорячи про сферу ЖКГ, Тарас Ситенка підкреслив, що у всіх інфраструктурних системах, крім, хіба що, електроенергетичній, знос устаткування становить практично 100%.

«Якщо взяти, приміром, водопровід, то в місті лише 2% труб використовуються менше 10 років. Потрібно обов'язково вирішувати цю проблему, інакше місту загрожує комунальна катастрофа», - упевнений Тарас Ситенко.

Розповідаючи про сфері освіти, Тарас Ситенка нагадав, що Харків - найбільший науковий центр, однак в останні роки розвитку науки не приділялося достатньої уваги.

«Зараз академічна, фундаментальна наука зберігається в місті лише завдяки героїчним зусиллям. Її ще можна підняти на високий рівень, і ми повинні це зробити, - підкреслив Тарас Ситенко. - Всі наукові сфери повинні розвиватися і мати потужну підтримку з боку суспільства і держави».

Також голова Харківської обласної громадської організації «Об'єднання« Самопоміч »акцентував увагу на розвитку промисловості, якої завжди був знаменитий Харків.

«Промисловість вимагає підтримки. Необхідні державні замовлення, преференції, - каже Тарас Ситенко. - Наше завдання - створити нормальний інфраструктурний клімат, технопарки і комунікації».

У разі своєї перемоги на виборах Тарас Ситенка зазначив, що не збирається починати роботу з чистого аркуша, а планує продовжити реалізацію хороших ідей і задумів.

«Ми можемо зробити конкурентоспроможний мегаполіс, в якому буде комфортно жити всім, - каже Тарас Ситенко. - Разом ми зможемо це зробити в найближчі роки. Упевнений, що у нас все вийде».

Також читайте: