Битва за Харків. Переможе найсильніший

3223
Кількість охочих зайняти крісло Харківського міського голови зростає.


До дня виборів залишається трохи менше місяця. Напередодні часу "Ч" різні політичні сили висувають кандидатів, які представлятимуть партії в передвиборній гонці.

Кандидатом на посаду Харківського міського голови від пропрезидентської сили став голова Харківської міської організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутат Харківської обласної ради Олександр Давтян.

Збирається йти в мери і член партії «Народний контроль», депутат Харківської міськради Анатолій Родзинський. Він став відомий широкій громадськості після того, як пообіцяв усім жителям Московського району Харкова роздати по 10 соток землі. У реальності ж депутат не мав до неї жодного відношення.

Націлився на головне крісло Харкова ще один депутат міськради - Дмитро Маринин, екс-регіонал з революційним стажем, затятий опонент чинного мера Геннадія Кернеса.

Вступити в боротьбу за крісло мера планує і лідер обласного осередку ВО «Свобода», екс-міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка. За чутками, він має намір взяти реванш за програш у 2010 році, коли також балотувався на посаду харківського міського голови, однак набрав мінімум голосів.

Про своє бажання стати мером Харкова заявив бізнесмен Юрій Сапронов. Цікаво, що ще два роки тому, після майдану, він зарікався йти в політику.

Серед кандидатів на посаду міського голови ще один бізнесмен Олександр Фельдман.

Висунули свого кандидата також представники громадськості. Ним став екс-губернатор Ігор Балута. У своїй програмі Балута заявляє гасла на кшталт перегляду тарифів, обіцяє також впровадити поіменне голосування на сесіях міськради і безперешкодно допускати на засідання активістів.

Кинув виклик і голова Харківського представництва «Об'єднання «Самопоміч» Тарас Ситенко.

Йде на вибори і нинішній мер Геннадій Кернес.

Тим часом «ГХ» на сайті провів опитування харків'ян з приводу того, яку людину хотіли б бачити городяни в кріслі градоначальника.

У результаті 74% респондентів проголосували за «мера-господарника», 22% - за «мера, який вміє домовлятися» і лише 4% відповіли хочуть, щоб міський голова був у першу чергу гідним політиком.

Також читайте: