Заворушення у Харкові: коментарі політиків, чиновників і правоохоронців

2754
Всі учасники масових заворушень на вул. Скрипника понесуть заслужене покарання.


Про це заявив заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе в ході свого візиту до Харкова.

«Всі спроби дестабілізувати ситуацію в Україні будуть припинятися», - заявив Сакварелідзе.

Як зазначив заступник Генерального прокурора, у справі про зіткнення біля регіонального відділення «Опозиційного блоку» прокуратура проведе розслідування.

«Всі, хто був замішаний у незаконних діях і намагався дестабілізувати обстановку в країні, отримають адекватну відповідь від української держави», - підкреслив Сакварелідзе.

Нагадаємо, вчора, 3 серпня, невідомі влаштували масові заворушення біля офісу «Опозиційного блоку», розташованого на вул. Скрипника. Агресивно налаштовані люди в балаклавах закидали будівлю димовими шашками і цеглою, а також намагалися прорватися всередину приміщення. Були чутні і звуки пострілів.

Як пізніше заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, міліція розслідує події біля офісу «Опозиційного блоку» за статтею «масові заворушення», проте в МВС не виключають, що будуть відкриті нові кримінальні виробництва за більш серйозних статтями Кримінального кодексу.

«У цьому процесі задіяні понад 50 слідчих Харкова, десятки людей вже почали давати свідчення як мінімум в якості свідків. І ми розуміємо, що значна частина тих людей, які брали участь у масових заворушеннях, будуть обвинуваченими », - зазначив Варченко.

Як повідомив народний депутат Михайло Добкін, участь «Опозиційного блоку» в місцевих виборах у Харкові знаходиться під загрозою зриву, бо влада спеціально відсторонює конкурентів.

До слова, Міністерство юстиції має намір вивчити в центральному апараті документи, які «Опозиційний блок» подавав до територіального управління в Харківській області з проханням про реєстрацію Харківської обласної організації партії. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Я дав доручення, щоб всі документи, що подавалися на реєстрацію, були витребувані в центральний апарат. Ми проведемо незалежну і неупереджену оцінку і проінформуємо суспільство», - сказав Павло Петренко.

Він також зазначив, що органи юстиції керуються тільки законом.

«Ніякої політики в цьому питанні немає», - заявив Павло Петренко, додавши, якщо обласний осередок подала повний пакет документів, то вона повинна бути зареєстрована.

Також читайте: