Авторів популярної петиції відправили у військкомат

2460
Президент Петро Порошенко розглянув звернення українців.


Президент України не підтримав електронну петицію щодо вільного володіння зі зброєю, під якою підписалися більше 25 тисяч громадян країни.

«Я дуже уважно вивчив соціологічні дослідження і з'ясував, що лише 11% українців підтримують вільне володіння зброєю. 82% українців проти цього. Безумовно, моя точка зору збігається з точкою зору 82% громадян », - заявив Петро Порошенко.

Більше того - глава держави впевнений, що бажаючі вільно володіти зброєю повинні піти на фронт.

«Бажаєте користуватися зброєю? Прошу у військкомат. Пройдете курс навчання, тест і перевірку на психіатричне і психологічний стан. У нас зараз дуже важлива функція оборони держави, і ви сьогодні як ніколи там потрібні. Ви бажаєте використовувати зброю проти мирних громадян? Не дамо цього робити, і ви будете притягнуті до відповідальності », - зазначив президент.

Тим часом представники ЗМІ неодноразово відзначали, що Петро Порошенко регулярно з'являється на урочистих заходах, що мають відношення до оборони країни, з бойовою зброєю. Так, на зустріч з послом США він прийшов у камуфляжній формі, а до його ноги була пристебнута кобура. Хоча враховуючи кількість правоохоронців, ніяка небезпека президенту не загрожувала.

Користувачі соцмереж також цікавляться, чому Порошенко носить зброю не в зоні бойових дій.

«Петро Олексійович, ви, будучи Верховним Головнокомандувачем, не являєтесь чинним військовослужбовцям. Хотілося б зрозуміти як юридичну - за якою службової інструкції ви носите оне - так і практичну сторону питання: чому вам, що має штат охорони, це потрібно, а нам - ні », - дивуються інтернет-користувачі.

Також читайте: