Адептів євроінтеграції не пускають в Європу

2338
Народним обранцям відмовляють у в'їзді.


Днями відмовили в отриманні візи заступнику голови комітету з питань євроінтеграції Андрію Артеменко. Чиновник планував поїхати до Великобританії, однак йому не видали британську візу.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook колега невдалого мандрівника Андрій Лозовий.

За його словами, Артеменко відмовили у візі нібито через низьку офіційну зарплати.

«Причина відмови - маленька зарплата в 4800 гривень», - заявив нардеп.

У посольстві засумнівалися, чи зможе Андрій Артеменко самостійно оплатити свою поїздку з таких доходів, і не захоче залишитися у Великобританії назавжди.

Злі язики подейкують, що не дарма в кулуарах Верховної Ради ходять чутки про те, що народні депутати вирішили підвищити собі зарплату. За словами заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко, в парламенті обговорюють два варіанти.

«Зарплату підвищать до 17000 або до 25000 гривень», - повідомив Ігор Кононенко, додавши, що зараз збирають підписи під відповідним рішенням.

Сьогодні зарплата народного обранця становить 6,5 тисячі (за вирахуванням податків - 4,8 тисячі). Цікаво, що раніше парламентарії самі проголосували за зниження свого окладу через економічну кризи.

Тим часом у Верховній Раді на 2016 рік готують для депутатів новий кошторис. Зокрема, наступного року витрати на Раду збільшаться на 150 млн - до 906 млн грн. Близько 60 млн закладено на зарплати народним обранцям.

Ще близько 40 млн піде на виплату грошей помічникам (нардеп має право на 12 тис. грн зарплати для чотирьох асистентів: в 2016 році цю суму збільшать до 20 тис. грн.).

Крім того, 600 000 грн. планують витратити на житло для депутатів. Ці гроші підуть на проект елітного житлового будинку в центрі столиці.

Не забули слуги народу і про своєму автопарку, який налічує 133 легкових автомобіля, 24 автобуса, 15 вантажівок і спецмашин. Водіям і техперсоналу (загальний штат - 339 осіб) збережуть колишні зарплати. За 2015 рік їм нарахували 17,05 млн грн. зарплати (разом з преміями та нарахуваннями 23,2 млн грн.).

Залишиться в строю і парламентський буфет «Динамо»: суми на його утримання також не обмежувалися.

При цьому пересічним українцям ледь вистачає зарплати, щоб зводити кінці з кінцями.

Левову частку доходів «з'їдає» комуналка. Крім того, сильно подорожчали продукти: за даними Держстату, в порівнянні з минулим роком вони зросли в ціні на 42,3%.

Стрімкими темпами зростає безробіття. За даними в ГУ статистики в Харківській області, в регіоні за останній осінній місяць кількість безробітних збільшилася на 2 911 чоловік. А станом на 1 грудня на Харківщині без роботи виявилося 26239 харків'ян.

Також читайте: