Президент вичерпав кредит довіри

1977
Рівень довіри населення до влади стрімко знижується.


Якби дострокові парламентські вибори відбулися наступної неділі, за пропрезидентську партію «Солідарність» готові проголосувати 11% громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

На другому місці - ВО «Батьківщина» і «Опозиційний блок». Ці політсили готові підтримати по 8% респондентів.

За партію «Самопоміч» готові віддати свої голоси 7% учасників питання.

Не зможуть подолати п'ятивідсотковий бар'єр партії «Свобода» (4%), Радикальна партія, «УКРОП» (3%), «Відродження», «Правий сектор», «Громадська позиція» і «Наш край» (по 2% кожна).

Тим часом за підсумками парламентських виборів, які відбулися в 2014 році, за «Солідарність» віддали свої голоси 21,81% українців, за ВО «Батьківщина» - 5,68%, «Опозиційний блок» тоді підтримали 9,43%, а партію «Самопоміч» - 10,97%.

На думку експертів, рейтинг Президента України Петра Порошенка продовжить падати. Більше того - висловлюються припущення, що вже до літа-осені 2016 глава держави остаточно втратить залишки колишньої популярності.

«Президенту залишився рік. Так вважають його прихильники, так вважають члени його команди. У команді Президента превалює думка, що через рік у Президента рейтинги впадуть нижче ватерлінії, яка дозволяє контролювати політичну систему - нижче 10%», - зазначив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

За його словами, підтримка глави держави «просяде» вже до літа, а без неї Президент не зможе втілювати в життя навіть корисні реформи.

Також читайте: