Українських пенсіонерів уряд залишить без грошей

2618
Говорити про істотне зростання пенсій до 1 січня 2017 неможливо.


Про це в п'ятницю, 22 травня, з трибуни Верховної Ради заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Також міністр додав, що солідарна система пенсійного забезпечення, яка існує в Україні, сьогодні фактично вичерпала свій потенціал.

«Я вважаю, що ні для кого не секрет, що нинішній стан, нинішня якість і рівень життя категорій пенсіонерів є незадовільним», - заявив Павло Розенко.

За думкою міністра, влада повинна вже зараз починати шукати вихід для майбутніх пенсіонерів.

«Ми можемо проводити якісь мізерні індексації, ми можемо міняти, трохи підвищувати прожитковий мінімум, але якісного прориву при нинішній солідарній системі досягти неможливо», - заявив Павло Розенко.

За його словами, уряд хоче вийти на шлях європейського розвитку пенсійної системи шляхом впровадження трирівневої системи пенсійного забезпечення, яка передбачатиме існування недержавних пенсійних фондів.

При цьому міністр соцполітики зазначив, що накопичувальна система може вводитися тільки на етапі підйому економіки, але не раніше «1 січня 2017».

«Зараз, внаслідок катастрофічної ситуації в Пенсійному фонді України, говорити про істотне зростання пенсійних виплат і підвищенні якості життя наших пенсіонерів неможливо», - зазначив Павло Розенко.

Зазначимо, зараз в Україні діє солідарна пенсійна система.

Фото: from-ua.com

Також читайте: