Перші особи держави заплуталися в датах

2312
Президент і прем'єр не можуть визначитися з термінами підвищення соціальних виплат.


Зокрема, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що соцвиплати будуть підвищені вже у вересні-жовтні 2015 року.

«Якщо парламент прийме пакет урядових законопроектів, то ми або окремої відомістю доплатимо до кінця поточного місяця додаткові суми для кожного пенсіонера, або при виплаті пенсій вже в жовтні здійснимо ще додаткову оплату, як за вересень, так і за жовтень», - заявив Арсеній Яценюк .

За словами прем'єра, необхідні для цього кошти вже накопичені на рахунках Держказначейства.

При цьому Президент України Петро Порошенко називає іншу дату - січень 2016- го.

«Наголошую, що з 1 січня ми також будемо здійснювати рішучі кроки щодо підвищення соціального захисту людей», - заявив глава держави.

Однак експерти скептично ставляться до заяв президента і прем'єр-міністра. Запевняють: бюджетникам стане гірше через 40% інфляції цього року, яку не компенсує ніяке підвищення виплат з казни.

Не стане легше і в наступному році. Як повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, проект Держбюджету-2 016 розроблений в економ-режимі.

«Бюджет скроїти за стандартами, узгодженим у липні меморандумом з МВФ, тобто в режимі жорсткої економії, - говорить Олександр Охрименко. - Інфляція в ньому закладена 12%, зростання ВВП - 2%, безробіття - 8%, підвищення реальних зарплат - 2% (тобто номінальних на 14%, або приблизно на 450 грн). Отримають більше грошей силовики, Мінсоцполітики. А ось держпрограми з капітального будівництва заморозять».

Також читайте: