Почалася битва за розуми виборців

1992
У країні стартувала виборча кампанія з місцевих виборів.


У нинішньому році виборчий процес буде регулюватися новим законом «Про місцеві вибори».

Це перші місцеві вибори в Україні, які будуть проводитися за пропорційною системою з відкритими партійними списками. Вибори депутатів сільських, селищних рад проведуть за мажоритарною системою.

Вибори міських голів у містах з чисельністю населення понад 90 000 чоловік будуть проводитися у два тури, якщо в першому турі за жодного з кандидатів не проголосує більше 50% виборців. Таких міст, за попередніми даними ЦВК, налічується близько 44.

Відповідно до закону, в територіальних громадах, крім сільських, селищних, міських голів (в залежності від виду громади), обираються старости населених пунктів, що увійшли до громаду.

Зaкoн іcключaeт учacтіe у виборчій гонці пoлітічecкіх блoкoв. Кpoмe тoгo, уcтaнoвлeн 5% ізбіpaтeльний бapьep для пapтій (нa вибopaх в 2010 гoду дeйcтвoвaл 3% бapьep).

Згідно з постановою ЦВК, вибори не будуть проводитися в Криму та деяких районах Донецької та Луганської областей. Як заявили обласні адміністрації, в цих регіонах неможливо забезпечити безпеку виборчого процесу.

Вибори відбудуться 25 жовтня. Офіційні результати повинні бути встановлені не пізніше 30 жовтня.

На вибори планується витратити 1,18 млрд грн.

Також читайте: