Мільярдні розкрадання підтвердили в Раді

2822
Корупційний скандал навколо діяльності Кабінету міністрів далекий від завершення.

 

На засіданні 15 травня парламент заслухав звіт робочої групи з розслідування корупції в Кабміні. Група була створена після того, як екс-глава Держфінінспекції Микола Гордієнко заявив, що в результаті корупційних дій в міністерствах і на держпідприємствах держава втратила понад 7,5 млрд грн.

У доповіді депутатської групи зазначено, що перевірки ДФІ проводилися на низці держпідприємств та в міністерстві фінансів. За результатами перевірок ДФІ було відкрито 1500 кримінальних справ і проваджень.

За висновками членів робочої групи, факти розкрадань підтвердилися, а відповідальність за них повинен нести діючий прем'єр Яценюк.

Не зважаючи на те, що немає даних про особисту участь Яценюка в корупційних схемах, саме він несе відповідальність за роботу міністерств і держпідприємств, заявив нардеп Броніслав Береза, якому робоча група довірила зачитати звіт у Раді. Також Береза заявив про саботаж з боку Генеральної прокуратури.

Крім того, група зробила висновок про те, що Микола Гордієнко був звільнений з поста глави ДФІ незаконно.

Прем'єр Яценюк в черговий раз виступив із заявою, що всі розкрадання стосуються попередніх урядів і до нього не мають жодного відношення.

Перший заступник генпрокурора Володимир Гузир заявив, що, за даними ГПУ, цифри, що наводяться в доповіді, підтвердження поки не знайшли, тому що не закінчені судово-бухгалтерські експертизи.

Спікер парламенту своїм розпорядженням продовжив роботу слідчої групи, оскільки Рада відмовилася це робити. З першого разу депутати дали «за» 187 голосів, з другого - 190.

Через два тижні парламент ще раз заслухає звіт робочої групи по корупції в Кабміні.

Фото: image.tsn.ua

Також читайте: