Які ЗМІ хочуть заборонити в Україні (доповнено)

2543
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки має намір припинити роботу телеканалу «Інтер» та газети «Вісті».


Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook автор ініціативи, народний депутат Андрій Левус.

«Комітет визнав, що ці так звані «медіа» становлять загрозу національній безпеці, дестабілізують суспільну ситуацію і створюють сприятливий фон для російської агресії», - написав він, зазначивши також, що цими ЗМІ повинні зайнятися правоохоронні органи.

Днем раніше, 20 травня, повідомлялося, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 21 травня планує продовжити ліцензію каналу на 10 років. При цьому народний депутат Микола Княжицький повідомив, що засновниками «Інтера» є іноземні юридичні особи, тому видавати ліцензію телеканалу категорично заборонено.

Тим часом керівництво телеканалу «Інтер» виступило із заявою, що ряд депутатів «під надуманими приводами здійснює наступ на свободу слова в Україні».

«Ми оцінюємо такі кроки як тиск на свободу слова і системний наступ на незалежні ЗМІ», - йдеться у зверненні, опублікованому на офіційному сайті телеканалу.

Скандал навколо телеканалу «Інтер» вибухнув на початку 2015 року. Представники Національної ради України з питань телерадіомовлення висловили своє обурення тим, що канал в ніч на 1 січня показав новорічну передачу, в якій брали участь артисти, які виражають антиукраїнську позицію.

У підсумку чиновники винесли «Інтеру» перше попередження, а незабаром за ним послідувало і друге - за показ фільмів з російськими акторами.

Також на початку року радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомляв, що його відомство запропонувало заборонити акредитацію при держорганах 115 засобам масової інформації з Росії. Зокрема, в список для позбавлення акредитації були внесені практично всі російські телеканали.

У ході сьогоднішнього засідання Нацрада прийняла рішення перенести розгляд питання про продовження ліцензії на мовлення телеканалу «Інтер» на 28 травня.

Тим часом народний депутат Юрій Павленко впевнений, що питання з продовженням ліцензії телеканалу «Інтер» лежить не в правовій площині, а в політичній.

«Керівництво« Інтера »вчасно подало всі необхідні документи для продовження ліцензії», - зазначив Юрій Павленко. Депутат також повідомив, що діяльність телеканалу відповідає всім нормам чинного законодавства.

«Я сподіваюся, що члени Нацради ухвалять рішення відповідно до закону», - підкреслив Юрій Павленко.

Фото: teleport2001.ru

Також читайте: