Як креативят народні обранці

2206
Депутати Верховної Ради постійно вирішують різні важливі питання. Однак часом слуги народу висувають настільки безглузді пропозиції, що не знаєш, сміятися чи плакати.


Перше місце в авторстві таких ініціатив по праву належить члену колегії МВС, народному депутату Антону Геращенку, який пообіцяв вичислювати за ай-пі і документувати всіх, хто поставить в соцмережах лайк блогеру Анатолію Шарію. Перипетії між чиновником і блогером чимало насмішили інтернет-спільноту, що в результаті вилилося в цілу серію фотожаб на Геращенка, а також породило мем «Я тебе по ай-пі знайду».

Ударим IP-вычислением по криминалитету и разгильдяйству

На другому місці перебуває ініціатива колишнього командира батальйону «Донбас», а нині - народного депутата Семена Семенченка. Він виступав з пропозицією легально відкуповуватися від мобілізації за 2000 доларів. Однак ініціатива Семенченка не знайшла підтримки. Може, і дарма: напевно б зменшилася кількість воєнкомів, які попалися на отриманні хабара за сприяння в ухиленні від призову.

Год спустя, или Виртуальная встреча политических «друзей»

Третє місце посідає народний депутат України Михайло Гаврилюк. Колишній виконроб, який змінив будівельну каску на депутатський мандат, вважає, що в Україні потрібно легалізувати проституцію. За словами нардепа, гроші від легалізації даної індустрії можуть поповнювати бюджет країни, а не осідати в кишенях людей, які контролюють цю нелегальну діяльність.

Юля троллит Сеню, или Кто в коалиции хозяин

На четвертому місці - народний депутат Мустафа Найєм, який заявляв про необхідність повернути рівень зарплати народних обранців до колишнього розміру (18 тис. грн.). Як заявляв Найєм, вижити на нинішню зарплату нардепа, тобто на 6,5 тис. грн., нереально. «Ми можемо розповідати, що хтось живе на 1,5 тисячі гривень, але мені здається, що це неможливо», - запевняв Мустафа, чомусь скромно замовчуючи, що саме стільки зараз отримують пенсіонери.

Замикає хіт-парад депутат Василь Петьовка, якому належить ідея збирати особисті дані блогерів і карати їх за неналежні, на думку нардепа, коментарі. І справді: ці блогери як напишуть часом моторошну правду, скільки насправді у чиновника автомобілів, або як він за державний рахунок влаштовував поїздки в заморські країни. Хіба таке можна терпіти?

Втім, у парламенті попередніх скликань також було чимало кумедних і дивних депутатських ініціатив.

В отставку уходят не все. Топ-10 скандалов в украинском политикуме

Так, депутат Віталій Журавський пропонував починати кожне засідання Верховної Ради з молитви за Україну. Причому, згідно з ідеєю Журавського, нардепи повинні були не просто читати молитву, а виконувати молитовне піснеспів «Боже, великий єдиний, нам Україну храни». На думку депутата, це повинно було підвищити ефективність роботи парламенту.

А група народних депутатів у складі Михайла Опанащенка, Ольги Михайленко та Федора Негоя пропонвали законодавчо заборонити розганяти хмари або робити які-небудь дії по впливу на погоду з господарськими цілями. Покарання за штучну зміну стану атмосфери передбачало штраф до 13,6 тис. нрн., або ж позбавлення волі терміном до трьох років.

Здесь играем, здесь не играем, а здесь рыбу заворачивали

Відзначився і екс-президент Віктор Ющенко. У 2008 році він вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про збереження кажанів в Європі. А соратники колишнього глави держави пропонували заборонити куріння у власній квартирі, а також реєструвати домашніх вихованців, вішаючи на дверях квартир попереджувальні таблички про наявність живності вдома (за відсутність таблички покладався штраф у розмірі 510 грн.).

Фото: nn.ru

Також читайте: