Кабмін очікують кадрові перестановки

2091
Кадрові зміни в Кабміні пройдуть восени, але деякі міністри можуть покинути свій пост найближчим часом.


Про це заявив лідер парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Розмова про зміни в уряді має підстави. Підкреслюю: не зміна уряду, а зміни в уряді», - заявив Юрій Луценко.

За його словами, у народних депутатів є ряд претензій до деяких міністрів у зв'язку з недостатнім рівнем реалізації реформ.

«Я думаю, що таке переформатування нас чекає. Восени будуть великі кадрові зміни. Але не виключаю, що до кінця цієї сесії можуть бути окремі кадрові рішення, кількох міністрів можуть змінити», - зазначив Юрій Луценко.

У Президента України Петра Порошенка також накопичився ряд претензій до окремих міністрів. Зокрема, як заявила на своїй сторінці в Facebook народний депутат, голова парламентського Комітету з євроінтеграції Ірина Геращенко, «президент покарає всіх тих, хто винен у затягуванні виконання умов щодо Плану лібералізації візового режиму з ЄС».

«Найбільше зауважень до міграційної служби та МВС», - написала Ірина Геращенко.

Вона також нагадала, що до вересня всі пункти плану дій мають бути виконані, і Україна має всі шанси на безвізовий режим в 2016 році.

Геращенко також зазначила, що найближчим часом буде вирішено питання призначення віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

«Ключове - щоб прем'єр надав йому повноваження і важелі для роботи, а не тільки посаду. Будемо цього вимагати», - зазначила Ірина Геращенко.

Варто відзначити, що, судячи з опитування українців, індекс довіри населення до Кабміну за півроку впав у два рази. Про це свідчать дані дослідження TNS On-line TRACK.

Згідно з результатами дослідження, 31% респондентів оцінюють дії влади щодо стабілізації ситуації в країні як абсолютно незадовільні, ще 28% вважають, що влада переважно не виконує свої обов'язки, 37% респондентів вважає, що влада щось робить, але не в повному обсязі та несвоєчасно, і тільки 1% опитаних впевнені, що влада повністю виконує покладені на неї функції.

Що ж стосується оцінки діяльності саме уряду, то з листопада 2014 по квітень 2015 індекс впав в два рази - з 46 до 23,3. У квітні всього 8% українців оцінили дії уряду задовільно, а 68% - незадовільно.

При цьому індекс оцінки діяльності президента з липня 2014 по квітень 2015 впав не так значно - на 12 пунктів (з 46,8 до 35,1), і залишається на рівні нижче середнього.

51% українців абсолютно або скоріше не задоволені діяльністю президента, частка тих, хто частково або повністю задоволений, дорівнює 17%. Значимо більше абсолютно незадовільних оцінок дають жителі Східного регіону (31%), а найменше таких оцінок - у Києві (14%).

Фото: blog.unitex.ru

Також читайте: