Історики, музиканти та журналісти. Хто керує державою

2172
У Кабміні оскандалився черговий міністр.


В інтерв'ю одному з телеканалів міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що він не є фахівцем у своїй сфері.

«Так, я не є великий фахівець в області спорту. Але коли я прийшов на цю посаду, ми провели декілька сесій стратегічного планування», - повідомив міністр.

Зі спортом чиновника дійсно нічого не пов'язує. Він закінчив історичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і там же - аспірантуру (але вже юридичного факультету). У 1994-1995 роках Ігор Жданов працював у юридичному управлінні Адміністрації президента України. 

Раніше схожу заяву зробив і міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі (до слова, теж історик за освітою).

«Я абсолютно впевнений, що для управління Мінздравом необов'язково бути лікарем. Лікарі повинні лікувати», - сказав міністр.

До слова, профільну освіту мають далеко не всі члени уряду.

Наприклад, міністр освіти Сергій Квіт закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за освітою інженер-системотехнік. Одіозний політик закінчив НТУ «ХПІ» за спеціальністю «Автоматизовані системи управління».

Володарем диплома політехнічного інституту, тільки не харківського, а київського, є і міністр соціальної політики Павло Розенко.

У «освітньому» багажі міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка - диплом випускника економічного факультету Києво-Могилянської академії та Школи бізнесу в Нідерландах.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець закінчив Чернівецьке училище мистецтв імені Сидора Воробкевича. За фахом Стець - керівник фольклорного ансамблю. Вищу освіту Стець отримав в НТУ «ХПІ» (спеціальність - «менеджер інформаційних систем»).

Міністр культури В'ячеслав Кириленко - випускник філософського факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський теж закінчив КНУ ім. Шевченка, тільки за фахом «Історія». Навчався майбутній міністр також у Школі права і дипломатії Флетчера Університету Тафтса, де отримав ступінь магістра в галузі права і дипломатії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін за освітою і зовсім фізик. Більше того - свого часу Клімкін навіть працював науковим співробітником Інституту електрозварювання ім. Патона НАН України.

Скільки все-таки талановитих людей вершать долю держави. Подібно Петру Великому, вони починають перевертати державні справи, на ходу освоюючи сфери науки, освіти, бізнесу, техніки, соціальної політики... І дійсно, чого там складного. А освіта і кваліфікація... Які дрібниці.

Також читайте: