Фельдман: Харкову необхідний правильний бізнес-план для розвитку туризму

2088
Олександр Фельдман вважає, що розвиток вельми акутальний для нашого регіону.

Народний депутат України, співголова політичної партії «НАШ КРАЙ» Олександр Фельдман вважає розвиток туризму на Харківщині одним з пріоритетних і перспективних напрямків економічної діяльності. Про це він заявив сьогодні ЗМІ.

«Туризм і пов'язана з ним сфера послуг в багатьох країнах є найважливішою галуззю економіки, що поповнює бюджет і створює робочі місця. Для нашої країни, області та міста цей напрям діяльності вельми актуально. Особливо зараз під час спаду промислового виробництва », - розповів Олександр Фельдман.

Народний депутат підкреслює, що зараз близькість до зони АТО і почастішали останнім часом прояви екстремізму відлякують потенційних гостей Харківщини, а разом з ними інвесторів. При цьому, він впевнений що ситуація скоро зміниться на краще, регіон заживе мирної спокійним життям, а економіка буде розвиватися.

«Привабливість Харківщини, Першої столиці для туристів очевидна - мальовнича природа, багата історія, цікава архітектура. А найголовніше, харків'яни гостинні і толерантні. Не дарма ж у численних футбольних вболівальників з Німеччини, Нідерландів та інших країн залишилися найтепліші спогади від відвідування нашого міста під час «Євро-2012» - зазначив парламентарій.

Найголовніше, за словами Олександра Фельдмана - створення правильного бізнес-плану туристичного напрямку. Він повинен включати в себе розвиток сфери послуг, роботу з реставрації пам'яток архітектури та історії, а також враховувати інновації і досвід інших міст і країн.

«Харків - Перша столиця України і у нього не менше приводів для гордості, ніж, наприклад, у Києва, Львова чи Одеси. Він по праву може стати ще однією туристичною «меккою» України, а то й всієї Східної Європи. Це означає, що можна буде залучити інвестиції, створити нові робочі місця і забезпечити фінансуванням бюджетної сфери», - висловив свою думку народний депутат України Олександр Фельдман.

Він зазначив, що потенціал для розвитку області та міста є, потрібні політична воля, грамотний менеджмент та підтримка територіальної громади.

Також читайте: