Смачне Різдво відзначають в Харкові

2390
Городяни поділилися з «ГХ» рецептами улюблених страв.


На Різдво, як і на будь-який інший свято, прийнято накривати багатий, різдвяний стіл. Як зазвичай після посту, стіл на різдво готується рясним і різноманітним.

«У нашій родині на різдвяному столі обов'язково є кутя, - розповіла« ГХ »харків'янка Вікторія. - Її рецепт мені дістався від бабусі. Знаю, що кожна господиня по-своєму готує це блюдо. Як правило, кутю варять з пшона. А я готую її з рису, і додаю у страву цукати і сухофрукти».

«Обов'язково на Різдво готуємо запечену качку з апельсинами, - говорить Зоя. - Ще голубці і вінегрет. І, звичайно, самий різдвяний напій - узвар. Я спеціально влітку сушу для нього сливи, яблука, груші та вишні, а потім варю з них узвар».

«А у нас Різдво не обходиться без печених яблук, дітвора їх дуже любить, - посміхається Анна. - Я кладу в них родзинки, гвоздику і часточки апельсина, а потім посипаю яблука корицею».

Також читайте: