Шокову терапію для кулінарів влаштували харків'яни

3738
Земляки виробляють нестандартну їжу.

Гастрономічні чудеса продемонстрували винахідники корпорації «Сова», видав на гора борщ у вакуумній упаковці. Отримати каструлю ароматного першої страви можна за кілька секунд, просто розбавивши вміст пакету гарячою водою.
Як з'ясувалося, сублімовані продукти (саме так називається кулінарне ноу-хау) зовсім не нововведення для розвинених країн. У світі ця технологія відома ще з початку ХХ століття, нею успішно користувалися під час Другої світової війни, багато держав у світі активно використовують ці технології і зараз. Фахівці корпорації «Сова» - єдині в Україні, хто займається такими речами.
«Є певна технологія, яка дозволяє консервувати біоактивну клітку, видаляючи з неї вологу, і при цьому не порушуючи молекулярну структуру клітини. У нас є спеціальна установка для цього. При консервації вага речовини зменшується в 10 разів. Я наведу приклад: з кілограма полуниці виходить 100 грам нашої готової продукції, яка зберігається у вакуумній упаковці необмежену кількість часу. Коли ви відкриваєте пакет, варто додати трохи водички - і отримуєте ароматну, ніби щойно зірвану з грядки ягоду. Величезний плюс в тому, що наш продукт не містить ні грама хімії », - розповідає« ГХ »директор виробництва і планування корпорації« Сова »Олег Пліхун.
Кулінарні фокусники стверджують: на сьогодні сублімований продукт дуже затребуваний в господарстві. Вже є домовленості на державному рівні, щоб виробляти під замовлення сухпайком для військових. А незабаром придбати таку продукцію зможуть і звичайні громадяни.

Також читайте: